ananas

Move Your Food

Wil je een gezonder gewicht, je lekker voelen, minder stress ervaren, meer energie over hebben? Kom dan in beweging! Stap van het vertrouwde pad en ga de uitdaging aan met jezelf. Zet jezelf in beweging met ondersteuning van Move Your Food.

Door inzicht in en bewustwording van je eetgewoonten en leefstijl, kun je veranderingen doorvoeren in je eet- en leefpatroon. Dat gaat niet in één keer: het is een proces waar tijd voor nodig is. Voedingscoach Carin de Vries coacht je bij het aanleren van een andere leefstijl.

Je werkt met een persoonlijk plan, gebaseerd op intrinsieke motivatie, zelfbewustzijn, eigen verantwoordelijkheid en zelfontwikkeling. Move Your Food geeft inzicht in jouw ontwikkeling en jouw valkuilen, waarna effectief kan worden gewerkt aan verandering.

De combinatie van meer bewegen en gezonde voeding zorgt voor een ander eet- en beweegpatroon. Carin helpt je bij het kiezen voor gezonde voeding met de juiste verhoudingen van koolhydraten, eiwitten en vetten, aangepast op wat jij nodig hebt.

If you change nothing, nothing will change

Overgewicht
Op een gezonde en blijvende manier afvallen, kost tijd. Overgewicht ontstaat door een langere periode van meer te eten dan dat je lichaam verbrand.

Gewicht verliezen kan worden versneld door meer te gaan bewegen. Bewegen vergt inspanning: je lichaam zet calorieën om in energie. Naast verbranding vindt spieropbouw plaats. Spieren zijn actieve weefsels, die ook in rust energie verbranden.

Ondergewicht
Bij ondergewicht weeg je minder dan goed voor je is. Je kunt een tekort krijgen aan belangrijke voedingsstoffen, waardoor je afweer minder wordt en je slechter slaapt en je je snel lusteloos en moe kunt voelen. Het is belangrijk om op een bewuste en gezonde manier aan te komen, onder meer door anders te gaan eten.